Kruche ciasteczka z nadzieniem

Cecha: 

Składniki:

125 g margaryny wegańskiej,
250 g przesianej mąki orkiszowej,
3-4 łyżki tahini,
100 g mielonych migdałów,
1/2 łyżeczki soli,
1 cukier waniliowy,
3 łyżki cukru,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
powidła z czarnej porzeczki.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Margarynę ucieram ze zmielonym cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodaję tahini, migdały oraz wymieszaną z sodą i solą mąkę. Z gotowego ciasta formuję małe kulki i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym ciastku kciukiem robię wgłębienie, które wypełniam powidłami z czarnej porzeczki. Gotowe ciasteczka piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 10 minut. 

Wegańskie zakupy na