Przejdź do treści
  • Znaleziono 233 przepisy

← Powrót

Carpaccio z buraka

Image
Carpaccio z buraka vegestyl
Ciekawy, wegański przepis na carpaccio z buraka, awokado i granatu. Do wykończenia używamy naturalnej alternatywy jogurtu, prażonych pestek dyni oraz czosnku. Idealne na lekką kolację lub przekąskę.

Składniki:

300-400g upieczonych lub ugotowanych w niewielkiej ilości wody buraków,
1 awokado,
1/2 granatu,
1 ząbek czosnku,
125 g alternatywy jogurtu naturalnego,
przyprawy: sól, pieprz,
prażone pestki dyni lub nasiona słonecznika do posypania.

Przygotowanie:

Upieczone buraki  oraz awokado kroimy w kostkę. Układamy na talerz najpierw buraki, potem awokado.

Do alternatywy jogurtu naturalnego dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz, mieszamy, polewamy buraki i awokado.

Wszystko posypujemy pestkami granatu i prażonymi pestkami dyni.

Więcej przepisów w tej kategorii

Przystawki Sałatki i surówki