Sałatka z seitanem

Cecha: 

Składniki: (Porcja na dwie osoby)

200g seitan special, (SUNFOOD)
1 cebula,
mieszanka: sałata, rukola, szpinak, roszponka (może być inna),
kapary marynowane,
10-15 sztuk pomidorków koktajlowych,
1 łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego,
1 awokado,
1/2 granata,
sos sojowy - sos Tamari,
krem balsamiczny.

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy cebulkę z seitanem. Kiedy całość się zarumieni podlewamy delikatnie sosem sojowym. Na talerzu najpierw układamy mieszankę zielonych liści, dodajemy podsmażonego seitana i kolejno układamy pomidorki, pokrojone awokado, kapary, pieprz, granata. Na koniec polewamy całość kremem balsamicznym. 
Sałatka nadaje się do spożycia zaraz po przygotowaniu.

 

Wegańskie zakupy na