Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Surówka z czerwonej kapusty

Image
Surówka z czerwonej kapusty vegestyl
Ta wegańska surówka z czerwonej kapusty to prawdziwe zdrowe danie! Składniki to niewielka główka czerwonej kapusty, kwasne jabłko i cebula, doprawione sokiem z cytryny lub octem, a także odrobiną oleju. Przyprawy takie jak sól, cukier i czarny pieprz dodają jej wyrazistego smaku. Wszystko razem tworzy pyszną, wegańską przekąskę, idealną na każdą okazję!

Składniki:

1/2 niewielkiej główki czerwonej kapusty,
1 jabłko najlepiej kwaśne np. szara reneta,
1 cebula,
sok z cytryny lub ocet,
olej, 
przyprawy: sól, cukier, czarny grubo zmielony pieprz.

Przyprawy:

Kapustę myjemy, szatkujemy i gotujemy, ale tylko kilka minut.

Odcedzamy i kiedy ostygnie, wrzucamy do niej drobno posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę jabłko.

Całość polewamy sokiem z cytryny lub octem, doprawiamy do smaku i mieszamy. Na koniec dodajemy niewielką ilość oleju.

Więcej przepisów w tej kategorii

Sałatki i surówki

Podobne przepisy