Image

Ta wegańska surówka z czerwonej kapusty to prawdziwe zdrowe danie! Składniki to niewielka główka czerwonej kapusty, kwasne jabłko i cebula, doprawione sokiem z cytryny lub octem, a także odrobiną oleju. Przyprawy takie jak sól, cukier i czarny pieprz dodają jej wyrazistego smaku. Wszystko razem tworzy pyszną, wegańską przekąskę, idealną na każdą okazję!
Składniki:
1/2 niewielkiej główki czerwonej kapusty,
1 jabłko najlepiej kwaśne np. szara reneta,
1 cebula,
sok z cytryny lub ocet,
olej,
przyprawy: sól, cukier, czarny grubo zmielony pieprz.
Przyprawy:
Kapustę myjemy, szatkujemy i gotujemy, ale tylko kilka minut.
Odcedzamy i kiedy ostygnie, wrzucamy do niej drobno posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę jabłko.
Całość polewamy sokiem z cytryny lub octem, doprawiamy do smaku i mieszamy. Na koniec dodajemy niewielką ilość oleju.
Więcej przepisów w tej kategorii
Sałatki i surówki