Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Mix pomidorowy

Image
Mix pomidorowy vegestyl
Ten przepis na wegański mix pomidorowy to absolutny hit. Składniki, takie jak soczyste pomidory, aromatyczny sos Passata oraz rozmaitość przypraw, z dodatkiem suszonych pomidorów i czosnku, gwarantują intensywny smak. Całość doskonale dopełniają bezglutenowe muszelki makaronowe oraz posypka z koperku, pietruszki i rukoli. To idealne danie dla wegan ceniących zdrowie i smak.

Składniki:

5 pomidorów,
500 g sosu pomidorowego-Passata, 
6 sztuk pomidorów suszonych, 
2 ząbki czosnku,
makaron bezglutenowy muszelki, 
koperek, lub natka pietruszki i rukola do posypania.

Przyprawy: chili, pieprz, sól, szczypta cynamonu, ziele angielskie, listek laurowy,
zioła: bazylia, oregano, rozmaryn,


Przygotowanie:

Do garnka wlewamy sos Passata i pokrojone w kostkę pomidory. Można dolać niewielką ilość wody.

Dodajemy wszystkie przyprawy (dzięki chili zupa jest rozgrzewająca), zgnieciony czosnek i gotujemy kilka minut.

Suszone pomidorki kroimy na drobniejsze kawałki i wraz z ziołami umieszczamy w garnku.

Koperek, lub pietruszka z rukolą do dekoracji. Zupę można podawać z bezglutenowym makaronem typu muszelki.

Więcej przepisów w tej kategorii

Zupy

Podobne przepisy