Image

Ten przepis na wegański mix pomidorowy to absolutny hit. Składniki, takie jak soczyste pomidory, aromatyczny sos Passata oraz rozmaitość przypraw, z dodatkiem suszonych pomidorów i czosnku, gwarantują intensywny smak. Całość doskonale dopełniają bezglutenowe muszelki makaronowe oraz posypka z koperku, pietruszki i rukoli. To idealne danie dla wegan ceniących zdrowie i smak.
Składniki:
5 pomidorów,
500 g sosu pomidorowego-Passata,
6 sztuk pomidorów suszonych,
2 ząbki czosnku,
makaron bezglutenowy muszelki,
koperek, lub natka pietruszki i rukola do posypania.
Przyprawy: chili, pieprz, sól, szczypta cynamonu, ziele angielskie, listek laurowy,
zioła: bazylia, oregano, rozmaryn,
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy sos Passata i pokrojone w kostkę pomidory. Można dolać niewielką ilość wody.
Dodajemy wszystkie przyprawy (dzięki chili zupa jest rozgrzewająca), zgnieciony czosnek i gotujemy kilka minut.
Suszone pomidorki kroimy na drobniejsze kawałki i wraz z ziołami umieszczamy w garnku.
Koperek, lub pietruszka z rukolą do dekoracji. Zupę można podawać z bezglutenowym makaronem typu muszelki.
Więcej przepisów w tej kategorii
Zupy