Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Wegański chłodnik na upalne lato

Image
Wegański chłodnik na upalne lato
Schłodzony wegański chłodnik to doskonała propozycja na gorące lato. Przepis zainspirowany alternatywą z wegańsko-wegetariańskiej restauracji w Łodzi. W składchodu wchodzą: jogurt Sojade, napój ryżowy, sałata masłowa, ogórek, granat, świeża kolendra, pieprz i sól. Przygotowanie to tylko 5 minut.

Inspiracją do zrobienia tego chłodnika była wegańsko-wegetariańskiej restauracja w Łodzi. Ciężko było wyczuć bazę chłodnika, tak więc stworzyliśmy własną :) Dobrze, aby wszystkie produkty były schłodzone.

Czas przygotowania: 5 min. Porcja na 2 osoby.

Składniki:

125 ml alternatywy jogurtu naturalnego najlepiej marka Sojade,
100 ml napoju ryżowego naturalnego,
2-3 listki sałaty masłowej,
1 ogórek pokrojony w kostkę,
4 łyżki granatu,

Przyprawy:

świeża kolendra,
pieprz i sól,
świeży koperek.

Jogurt mieszamy z napojem ryżowym. Dodajemy pozostałe, wcześniej pokrojone składniki. Doprawiamy solą, pieprzem. Smacznego!

Więcej przepisów w tej kategorii

Zupy