Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Frużelina z czerwonej porzeczki

Image
Frużelina z czerwonej porzeczki vegestyl
Przepełniona witaminami wegańska frużelina z aromatycznego, czerwonego owocu - porzeczki. W składzie cukier trzcinowy i naturalna mąka ziemniaczana. Prosty, zdrowy deser.

Składniki:

1 kg owoców czerwonej porzeczki,
1 szklanka cukru trzcinowego,
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej.

Przygotowanie:

Owoce czerwonej porzeczki obieramy, dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka i gotujemy do momentu, aż porzeczka puści sok. Dodajemy cukier, mieszamy. Kiedy cukier już się rozpuści,  wlewamy rozrobioną z wodą mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Gorącą frużelinę przekładamy do słoiczków. Jest to porcja na ok. 4 słoiki.

 

Więcej przepisów w tej kategorii

Przetwory