Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

Przetwory

Ogórki po koreańsku vegestyl
Ogórki po koreańsku
Przepis na wegańskie ogórki po koreańsku z marchewką, dymką oraz pikantnym sosem na bazie sezamu i sosu sojowego. Idealne dla wegan.
Bakłażan marynowany vegestyl
Bakłażan marynowany
Wegański przepis na marynowane bakłażany. Składniki obejmują grillowane bakłażany, cebulę, żurawinę, aromatyczne zioła i sos sojowy.
 KIMCHI
KIMCHI
Przepis na koreańskie kimchi. Tradycyjnie przygotowane z pekińskiej kapusty, czosnku, chili i imbiru. Kiszone przez 3-5 dni. Idealne nie tylko dla wegan!
Wrotycz - Przepisy Ludowe vegestyl
Wrotycz - Przepisy Ludowe
"Wrotycz pospolity, z pięknymi żółtymi kwiatami, korzystany już od starożytności, oferuje wiele korzyści zdrowotnych. Posiada właściwości przeciwzapalne, odkażające, przeciwbólowe i rozkurczowe. Przepisy ludowe na nalewkę, ocet i olej z wrotyczu wykorzystują te atuty, ale ze względu na zawartość toksycznego tujonu, zawsze konsultuj się ze specjalistą przed ich użyciem."
Nalewka z pigwowca vegestyl
Nalewka z pigwowca
Przytulne, zimowe wieczory zyskają nowy, egzotyczny smak dzięki byłemu przepisowi na nalewkę z pigwowca. Ten aromatyczny trunek, bogaty w witaminę C, żelazo, cynk i antyoksydanty, to idealny wybór dla osób poszukujących naturalnych metod wzmacniania odporności. Do jego przygotowania potrzebujesz 1 kg twardych, kwaśnych owoców pigwowca, 800 g trzcinowego cukru dla głębokiego, słodkiego smaku oraz 500 ml wódki i spirytusu dla mocnego kopu. Przygotowanie tego staroświeckiego eliksiru wymaga cierpliwości, ale efekt końcowy jest tego warty!
Kandyzowane skórki cytrusów vegestyl
Kandyzowane skórki cytrusów
W składzie są pomarańcze, mandarynki, cytryna, cukier trzcinowy i goździki. Idealne jako dodatek do deserów i ciast.
Powidła śliwkowe vegestyl
Powidła śliwkowe
Przepis na wegańskie powidła śliwkowe. Składa się z dojrzałych śliwek węgierek i opcjonalnie cukru lub ksylitolu. Dominuje cierpliwość w przygotowaniu.
Kimchi z rzodkiewek vegestyl
Kimchi z rzodkiewek
Spróbuj tradycyjnej koreańskiej potrawy, jaką jest kimchi. W wersji wegańskiej proponujemy użyć rzodkiewek, zamarynowanych przez tydzień w mocnym marynacie z czosnku, imbiru, słodkiej papryki i chili. To ostre, kiszone danie to prawdziwe dobrodziejstwo dla zdrowia!
Pulpa pomidorowa vegestyl
Pulpa pomidorowa
Domowy przepis na wegańską pulpę pomidorową. Składniki to ekologiczne pomidory, sól, oregano i chili. Gotować pomidory, doprawić i gotowe!
Nalewka z Lilaka vegestyl
Nalewka z Lilaka
Odźwierciedlając aurę wiosny, ten przepis na wegańską nalewkę z lilaka jest świetnym dodatkiem do Twojej kolekcji domowej produkcji alkoholi. Składniki takie jak w pełni rozwinięte kwiaty lilaka, wódka, spirytus, sok z cytryny i suszona trawa cytrynowa, doprawione są cukrem, co nadaję napojowi słodki posmak. Dodatkowo, lilak jest znany ze swoich dobroczynnych właściwości dla zdrowia. Przygotowanie tej nalewki wymaga odrobiny cierpliwości, ale końcowy rezultat na pewno Cię zadowoli! Spróbuj w wegańskim stylu.