Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Konfitura z rabarbaru

Image
Konfitura z rabarbaru - vegestyl
Przepis na wegańską konfiturę z rabarbaru. Składniki to świeży rabarbar i ksylitol. Idealna dla miłośników kwaskowych smaków.

Składniki:

1 kg świeżego rabarbaru,
300 - 400 g ksylitolu.

Przygotowanie:

Rabarbar kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i na wolnym ogniu przesmażamy około 30 minut.

Wyłączamy, studzimy i blendujemy na gładką masę. 
Ponownie przesmażamy.

Na koniec dodajemy ksylitol i dokładnie mieszamy. 
Gorącą masę przekładamy do wyparzonych słoiczków.

* Z jednego kg wychodzą 3 niewielkie słoiczki. Konfitura posmakuje tym, którzy lubią kwaskowe smaki.

Więcej przepisów w tej kategorii

Przetwory