Przejdź do treści
  • Znaleziono 233 przepisy

← Powrót

TOSTY WEGAŃSKIE, CZYLI POMYSŁ NA ŚNIADANIE :)

Image
Tosty wegańskie vegestyl
Tosty wegańskie to pyszne, bogate w różnorodne smaki kanapki. Do ich przygotowania potrzebujemy chleba pszennego, plastrów wegańskiego sera GreenVie lub Violife, majonezu wegańskiego, ketchupu oraz pieprzu grubo mielonego. Dodatkowym smakiem nasze kanapki mogą zyskać dzięki takim składnikom jak cebula, kapary, papryka, ogórki, karczochy, szczypiorek, sałata czy pomidor. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie ułożenie składników, zapiekanie aż do uzyskania złocistej barwy oraz zapewnienie, by kanapka nie była zbyt gruba.

Składniki na kanapki: (2 osoby)

4-8 kromek chleba pszennego,
4-8 plasterków alternatywy wegańskiej sera (GreenVie, Violife),
Przyprawy i dodatki: pieprz grubo mielony, majonez wegański, ketchup.
Ulubione składniki do środka: cebula, kapary, papryka, ogórki, karczochy, szczypiorek, sałata, pomidor.

Przygotowanie:

Tosty wypełnione ulubionymi składnikami zapiekamy na rumiano w opiekaczu do kanapek. Najlepiej wszystko ułożyć w odpowiedniej kolejności: chleb, plaster sera, pozostałe składniki i na końcu ponownie plasterek sera. Trzeba również pamiętać, aby całość nie była zbyt gruba i kanapki zmieściły się nam później do opiekacza:

Więcej przepisów w tej kategorii

Przystawki Sałatki i surówki

Podobne przepisy