Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Tatar z awokado to wspomnienie z Brasov

Image
Tatar z awokado to wspomnienie z Brasov vegestyl
Wegański tatar z awokado to smaczna alternatywa dla tradycyjnej dania. Przygotowany z dojrzałego awokado, soczystych pomidorów malinowych i świeżej bazylii, doprawiony czarną solą himalajską i pieprzem. Idealny do podania ze świeżą bagietką. Inspiracją było miasto Brasov.

Tatar z awokado

Składniki:

1 szt. awokado,
2 sztuki dobrych pomidorów (najlepiej malinowych),
świeża bazylia,
sól himalajska czarna, 
pieprz.

Przygotowanie:

Pomidory i awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.

Siekamy również na drobno kilka lisków świeżej bazylii.

Wrzucamy wszystko do naczynia, mieszamy, dodajemy sól i pieprz i całość przekładamy do szklanki, delikatnie uciskając.

Po chwili zawartość przekładamy na talerz  i gotowe. Do tego polecamy świeżą bagietkę.

Więcej przepisów w tej kategorii

Sałatki i surówki Śniadania