Przejdź do treści
  • Znaleziono 233 przepisy

← Powrót

Sałatka wiosenna

Image
Sałatka wiosenna vegestyl
Wegańska sałatka wiosenna na dwie osoby, przygotowana z użyciem świeżych rzodkiewek, awokado, koperku, malinowych pomidorów, czerwonej cebuli i pietruszki. Dodatkiem jest zdrowa sojowa alternatywa jogurtu i czerwona fasolka. Przyprawiona pieprzem i solą himalajską.

Składniki:  (porcja na 2 osoby)

8 rzodkiewek,
1 awokado,
1 szt. kopru włoskiego,
1 puszka wypłukanej czerwonej fasolki,
2 średnie pomidory malinowe bez skórki,
1/2 czerwonej cebuli,
pęk zielonej pietruszki,
sojowa alternatywa jogurtu naturalnego-Sojade,
przyprawy: pieprz, czarna sól himalajska, 1 płaska łyżeczka płatków drożdżowych.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę, mieszamy, doprawiamy i na koniec dodajemy sojową alternatywę jogurtu. Sałatka najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

Więcej przepisów w tej kategorii

Sałatki i surówki

Podobne przepisy