![](https://www.vegestyl.pl/sites/default/files/field/blog_image/5d0d888c-ab9c-4e46-aff2-717bdc9f594b.jpeg)
OmleTofu
Cecha:
Składniki:
ok. 150 g tofu naturalnego,
1 pełna łyżka mąki ryżowej,
ok. 1/3 szklanki wody,
olej do smażenia,
przyprawy: czarna sól himalajska (1/2 łyżeczki), płatki drożdżowe bezglutenowe (3 łyżeczki), kurkuma (1 łyżeczka),
garść pokrojonego szpinaku (opcjonalnie).
Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Ciasto powinno być bardziej gęste od naleśnikowego. Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni. Opcjonalnie możemy dodać pokrojony szpinak do gotowej masy.
* Podajemy z różnymi dodatkami, grillowanym bakłażanem z dodatkiem sosu sojowego Tamari i pomidorami z awokado.