Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Chłodnik ogórkowo-rzodkiewkowy

Image
Chłodnik ogórkowo-rzodkiewkowy vegestyl
Spróbuj wegańskiego chłodnika z ogórków i rzodkiewek. Przygotowany z sojowego jogurtu, mleka roślinnego i mleczka kokosowego. Wzbogacony koprem i szczypiorkiem, idealny na gorące dni.

Składniki:

5 ogórków gruntowych,
5 rzodkiewek,
200 ml mleczka kokosowego, 
125 g sojowej alternatywy jogurtu naturalnego, 
250-300 ml dowolnej alternatywy mleka (sojowego, kokosowego, ryżowego, owsianego),
pęk kopru i szczypiorku,
sól, pieprz.


Przygotowanie:

Ogórki umyć, obrać ze skóry i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jednego ogórka można zetrzeć ze skórką.

Tak samo robimy z rzodkiewkami ( również ze skórką).

W osobnym naczyniu łączymy alternatywę jogurtu, mleka i mleczko kokosowe, doprawiamy przyprawami według uznania. Wszystko łączymy razem, mieszamy, dodajemy posiekany koper i szczypiorek.

Więcej przepisów w tej kategorii

Zupy

Podobne przepisy