Ciasteczka z lawendą i kroplami czekolady

Cecha: 

Składniki:

1 szklanka mąki pszennej razowej,
1/2 szklanki mąki pszennej typ 550,
2 łyżki masła orzechowego,
3 łyżki kropli czekolady,
3 łyżeczki suszonej lawendy,
szczypta soli,
szczypta sody oczyszczonej,
garść zmielonych migdałów,
100 g margaryny wegańskiej,
dowolny syrop np. kokosowy, daktylowy.

Przygotowanie:

Do naczynia wsypujemy dwa rodzaje mąki, sól, suszoną lawendę, masło orzechowe, rozdrobnioną margarynę i syrop. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy krople czekolady i dalej zagniatamy. Z ciasta formujemy kuleczki, każdą delikatnie spłaszczamy.
Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 160 stopniach C przez ok. 15 minut. Z piekarnika unosi się wspaniały zapach lawendy:)

Wegańskie zakupy na