#vegestyl

Ogórki po koreańsku
Przepis na wegańskie ogórki po koreańsku z marchewką, dymką oraz pikantnym sosem na bazie sezamu i sosu sojowego. Idealne dla wegan.

Bakłażan marynowany
Wegański przepis na marynowane bakłażany. Składniki obejmują grillowane bakłażany, cebulę, żurawinę, aromatyczne zioła i sos sojowy.

Kalarepa & Szpinak
Wegańska potrawa z kalarepy i szpinaku. Składniki to świeży szpinak, kalarepa, czosnek, oliwa z oliwek i aromatyczne przyprawy. Całość podawana z grzankami, doskonałe na wegańską kolację.

KIMCHI
Przepis na koreańskie kimchi. Tradycyjnie przygotowane z pekińskiej kapusty, czosnku, chili i imbiru. Kiszone przez 3-5 dni. Idealne nie tylko dla wegan!

Pakora
Przygotuj wegańską, chrupiącą przekąskę - pakorę z białej kapusty i mąki z ciecierzycy. Smaż na oleju z przyprawami takimi, jak curry, czy chilli.

Kwiaty czarnego bzu w panierce
Przepis na smażone kwiaty bzu. Składniki to: kwiaty bzu, mąka z ciecierzycy, olej, przyprawy oraz ciasto o konsystencji naleśnikowej.

Focaccia
Przepis na wegańską focaccię, przygotowaną z mąki pszennej.

Najlepsza wegańska przystawka
Przystawka wegańska zawierająca tofu, sos sojowy, papryki, oliwki, awokado, oraz liście sałat. Przyjemna alternatywa dla tradycyjnej kanapki. Idealna na śniadanie lub imprezę.

TOSTY WEGAŃSKIE, CZYLI POMYSŁ NA ŚNIADANIE :)
Tosty wegańskie to pyszne, bogate w różnorodne smaki kanapki.

Wiosenna sałatka
Wegańska sałatka wiosenna łączy w sobie świeżość rzodkiewek, awokado, malinowych pomidorów i pietruszki.