Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Pierogi z pieczarkami i lekko kwaskową kapustą

Image
Pierogi z pieczarkami i lekko kwaskową kapustą vegestyl
Przepis na wegańskie pierogi z pieczarkami i kiszoną kapustą.

Składniki na ciasto:

500 g mąki pszennej
około 200 ml gorącej wody,
1 łyżeczka soli.


Składniki na farsz:

800 g pieczarek,
500 g kiszonej kapusty,
2-4 łyżki dowolnego oleju,
1 cebula. 


Przyprawy: pieprz grubo mielony, sos Tamari (2-3 łyżki), chili, 1/2 łyżeczki curry, sól, koncentrat pomidorowy (1 łyżeczka), 2 listki laurowe, które później usuwamy, ziele angielskie (3 szt.).

Przygotowanie:

Łączymy mąkę z solą, olejem i wodą. Zagniatamy ciasto na pierogi.

Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę, podobnie cebulę i podsmażamy na patelni.

W tym czasie dokładnie płuczemy kiszoną kapustę kilka razy, a następnie kroimy ją na drobne kawałki.

Kiedy woda z pieczarek odparuje, wrzucamy kiszoną kapustę i doprawiamy. Dusimy wszystko jeszcze przez kilka minut. 

Więcej przepisów w tej kategorii

Dania główne

Podobne przepisy