- Znaleziono 230 przepisów
Makarony

Alla carbonara, czyli najlepszy wegański przepis!
"Wegański przepis na Alla Carbonara. Makaron tagliatelle, tofu, czosnek, świeże zioła i wegańska śmietanka - to idealny posiłek dla wegan, lubiących włoskie smaki."

Tagliatelle z borowikami
Wegańskie Tagliatelle z borowikami przyrządzane z użyciem śmietanki sojowej, ziaren pieprzu, sosu sojowego i świeżej zielonej pietruszki. Idealne dla wegan!

,,Zabójcze’’ spaghetti all'assassin
,,Zabójcze’’ spaghetti all'assassin pojawiło się w Bari w południowych Włoszech, w restauracji "Al Sorso Preferito" w drugiej połowie lat sześćdziesiątych. Danie wymyślił Enzo Francavilla dla klientów, którzy chcieli szybko coś zjeść. Makaron jest delikatny, ale miejscami jednak mocno przypieczony i chrupiący. Słodycz i kwasowość pomidorów w sosie przełamana została pikantnym smakiem peperoncino.
Nie gotuje się go w wodzie, tylko smaży powoli jak risotto.
Nie gotuje się go w wodzie, tylko smaży powoli jak risotto.

Pasta pomidorowa
Wegańskie spaghetti z sosem pomidorowym, doskonale przyprawione aromatycznymi ziołami i chili. Składniki obejmują świeże pomidory, czosnek, oliwę z oliwek i wegańską alternatywę parmezanu.

Wegańskie łazanki
"Bezglutenowe łazanki z pieczarkami, soczewicą i kapustą kiszoną. Idealne połączenie smaków i aromatów!"

Lasagne vege de lux
Rozkoszuj się pyszną lasagne vege de lux. Wegańskie danie bez potrzeby gotowania makaronu lasagne przeznaczone dla foremki 30x25. Prawdziwa rozkosz i włoski smak!

Makaron w alternatywie sera feta
Wege obiad z makaronem i alternatywą sera feta. Przepis zawiera również świeży szpinak i fasolkę cukrową.

Bezglutenowe pesto - danie gotowe
Pyszne, wegańskie pesto z bazylii i orzechów. Idealne dla wegan i miłośników bezglutenowych przekąsek.

Makaron z bakłażanem
Ekspresowy makaron z bakłażanem to idealne danie. Ten wegański przepis wypełni Cię energią i jest łatwy do przygotowania - zaledwie 15 minut.

Orecchiette con le cime di rapa/Rzepa brokułowa
*Cime di rapa/ Rzepa brokułowa - roślina ta jest prawdziwą skarbnicą witaminy A,K,C oraz witamin z grupy B. Obfituje też w składniki mineralne, takie jak wapń, fosfor, żelazo, magnez, siarka, sód, miedź, selen i potas. Zawiera w swoim składzie polifenole, kwas foliowy i aminokwasy. Najlepszy smak, lekko gorzkawy i najwięcej cennych składników posiadają świeże liście rzepy brokułowej. Orecchiette con le cime di rapa - to tradycyjne tradycyjne danie z Apulii (południowe Włochy)
Orecchiette* rodzaj makaronu.
Orecchiette* rodzaj makaronu.