Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Pieczone pieczarki z tymiankiem

Image
Pieczone pieczarki z tymiankiem vegestyl
Pieczone pieczarki z tymiankiem, podsmażane na oliwie z oliwek ze świeżymi warzywami.

Porcja na 2 osoby

Składniki:

500 g pieczarek,
2 cebule,
oliwa z oliwek,
3-4 ząbki czosnku,
8 pomidorków koktajlowych.

Przyprawy i zioła: tymianek, sos sojowy, grubo mielony pieprz, papryka czerwona, świeża pietruszka do posypania.

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy ze skórki, cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, które rozdrabniamy na warstwy. Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy.

Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pieczarki i pozostałe składniki: oliwę, sos sojowy, paprykę, tymianek, pieprz. Mieszamy.

Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy pietruszką.

Podajemy z innymi pieczonymi warzywami np. batatami i chrupiącą bagietką:)

 

 

Więcej przepisów w tej kategorii

Dania główne

Podobne przepisy