Seki sojowe

Cecha: 

Składniki:

sojowe steki (2-3 sztuki),
olej do smażenia,
przyprawy: sól, pieprz,
panierka: 1 łyżka płatków drożdżowych, 2 łyżki bułki tartej, 3-5 łyżek zgniecionych płatków kukurydzianych,
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego,
woda.

Przygotowanie:

Steki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu moczymy w zmielonym i połączonym z letnią wodą siemieniu lnianym a następnie panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju.

Składniki na puree z młodego buraka:

4-6 młodych buraczków,
2-3 łyżki kokosowej alternatywy śmietanki,
przyprawy: sól, chili, cynamon,

Przygotowanie:

Buraki dokładnie myjemy i pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu zdejmujemy skórki, kroimy w kostkę i blendujemy. Na koniec doprawiamy do smaku.

 

Wegańskie zakupy na