Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Zapiekanki ze szpinakiem

Image
Zapiekanki ze szpinakiem - vegestyl
Pyszne i kolorowe zapiekanki.

Składniki:

4 bułki,
150 g pieczarek,
1/2 cebuli,
1/4 papryki czerwonej,
dowolne kiełki (użyłam amarantusa),
50 g wegańskiej alternatywy sera feta,
oliwa do smażenia,
4 ząbki czosnku,
szpinak mrożony cały,
garść kukurydzy (opcjonalnie),
Przyprawy: sól, pieprz, chili.


Przygotowanie:

Każdą bułkę kroimy na dwie części, opróżniamy środki i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy do momentu, aż się zarumienią. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy wraz ze zgniecionym czosnkiem na patelni oraz z dodanym chwilę później szpinakiem. Doprawiamy. Osobno podsmażamy pieczarki przekrojone na pół. Zarumienione bułki faszerujemy szpinakiem, pieczarkami i innymi ulubionymi dodatkami. Alternatywę sera feta rozpuszczamy na patelni z odrobiną wody i polewamy każdą zapiekankę. Na wierzchu posypujemy dowolnymi kiełkami. Tu użyte zostały kiełki amarantusa.

Więcej przepisów w tej kategorii

Dania główne

Podobne przepisy