Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Dzika róża w syropie

Image
Dzika róża w syropie vegestyl
"Wegański przepis na dziką różę w syropie! Zawiera owoce, cukier trzcinowy, wodę i cytrynę. Przedstawia dogłębny proces purystycznego przygotowania."

Składniki:

500 g owoców,
300 g cukru trzcinowego,
1 szklanka wody,
sok z jednej cytryny.

Przygotowanie:

Czerwone owoce zebrać, dokładnie umyć, przekroić na pół i usunąć środki ( miękki meszek). Warto założyć rękawiczki. Bardzo pracochłonne, ale warto!

Ponownie dokładnie wypłukać.

Owoce zalać wodą, następnie dodać cukier i gotować, aż miąższ delikatnie zmięknie. Odstawić na jeden dzień.

Kolejnego dnia dodać sok z cytryny i jeszcze przez około 60 minut gotować, a potem pasteryzować

Więcej przepisów w tej kategorii

Przetwory

Podobne przepisy