- Znaleziono 230 przepisów
Sałatki i surówki

Ogórki po koreańsku
Przepis na wegańskie ogórki po koreańsku z marchewką, dymką oraz pikantnym sosem na bazie sezamu i sosu sojowego. Idealne dla wegan.

Kalarepa & Szpinak
Wegańska potrawa z kalarepy i szpinaku. Składniki to świeży szpinak, kalarepa, czosnek, oliwa z oliwek i aromatyczne przyprawy. Całość podawana z grzankami, doskonałe na wegańską kolację.

KIMCHI
Przepis na koreańskie kimchi. Tradycyjnie przygotowane z pekińskiej kapusty, czosnku, chili i imbiru. Kiszone przez 3-5 dni. Idealne nie tylko dla wegan!

Kimchi z rzodkiewek
Spróbuj tradycyjnej koreańskiej potrawy, jaką jest kimchi. W wersji wegańskiej proponujemy użyć rzodkiewek, zamarynowanych przez tydzień w mocnym marynacie z czosnku, imbiru, słodkiej papryki i chili. To ostre, kiszone danie to prawdziwe dobrodziejstwo dla zdrowia!

TOSTY WEGAŃSKIE, CZYLI POMYSŁ NA ŚNIADANIE :)
Tosty wegańskie to pyszne, bogate w różnorodne smaki kanapki.

Wiosenna sałatka
Wegańska sałatka wiosenna łączy w sobie świeżość rzodkiewek, awokado, malinowych pomidorów i pietruszki.

Sałatka z seitanem
Ta wegańska sałatka z seitanem to doskonałe danie dla dwóch osób. Zawiera kombinację białka z seitana, szereg świeżych, zdrowych warzyw takich jak cebula, sałata, rukola, szpinak i roszponka. Dodatek kaparów, pomidorków koktajlowych, awokado, granatu i sosu sojowego Tamari dodaje intensywnych smaków, które są idealnie zrównoważone kremem balsamicznym. Lekko podsmażone składniki sprawiają, że sałatka jest idealna do natychmiastowego spożycia po przygotowaniu.

Sałatka wiosenna
Wegańska sałatka wiosenna na dwie osoby, przygotowana z użyciem świeżych rzodkiewek, awokado, koperku, malinowych pomidorów, czerwonej cebuli i pietruszki. Dodatkiem jest zdrowa sojowa alternatywa jogurtu i czerwona fasolka. Przyprawiona pieprzem i solą himalajską.

Wrap & gyros
Wegańskie wrapy przygotowywane z pysznymi składnikami jak cebula, ogórki konserwowe, kukurydza czy sojowe kotlety, zawinięte w pszenne placki. Sos majonezowy z domieszką ketchupu dodaje wyjątkowej nuty smaku.

Surówka z czerwonej kapusty
Ta wegańska surówka z czerwonej kapusty to prawdziwe zdrowe danie! Składniki to niewielka główka czerwonej kapusty, kwasne jabłko i cebula, doprawione sokiem z cytryny lub octem, a także odrobiną oleju. Przyprawy takie jak sól, cukier i czarny pieprz dodają jej wyrazistego smaku. Wszystko razem tworzy pyszną, wegańską przekąskę, idealną na każdą okazję!