Przejdź do treści
  • Znaleziono 230 przepisów

← Powrót

Pulpa pomidorowa

Image
Pulpa pomidorowa vegestyl
Domowy przepis na wegańską pulpę pomidorową. Składniki to ekologiczne pomidory, sól, oregano i chili. Gotować pomidory, doprawić i gotowe!

Składniki:

pomidory najlepiej domowe lub ekologiczne, 
sól,
świeże oregano,
chili.

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skóry. Następnie pokroić na mniejsze kawałki.

Wrzucić pomidory (odłożyć jakieś 2-3 sztuki) do garnka i gotować na początku na mniejszym palniku, następnie zwiększyć moc.

Pomidory gotować, co jakiś czas mieszać, aż do momentu odparowania większej części wody.

Kiedy pulpa zgęstnieje, dodajemy odłożone wcześniej pomidory, solimy i doprawiamy według uznania. Na koniec wrzucamy świeże listki oregano.

Gorącą pulpę przelewany do wyparzonych i suchych słoików oraz przewracamy je do góry dnem, aż do całkowitego wystudzenia. Dodatkowo można zapasteryzować.

Więcej przepisów w tej kategorii

Przetwory

Podobne przepisy